ДаллБогг силно подкрепя промените в Кодекса за застраховането и приемането на България в Еврозоната

Във връзка с инсинуации и неприкрити лъжи на некомпетентни политици, разпространявани в медиите, включително спекулативни коментари на редакции относно позицията на „ЗАД ДаллБогг: Живот и Здраве“ АД по разискваните промени в Кодекса за застраховането, категорично заявяваме:

ДаллБогг твърдо подкрепя промените, с които националното законодателство се привежда в съответствие с Вътрешните правила на системата „Зелена карта“.

Стана ясно и се доказа пред компетентния съд в Берлин, че набеждаващото писмо на Съвета на Бюрата (Брюксел) от 10 ноември 2017 г., адресирано до Европейската комисия, тогавашния министър-председател и тогавашния министър на финансите, което продължава да се „предъвква“ с огромно изопачаване, е пълно с доказано неверни, фалшиви и преувеличени новини за ДаллБогг. Основната цел тогава, преди повече от 5 години, безспорно стана ясно, е била да се отклони вниманието от действията на губещи конкуренти. Отстранени бяха зам.-председателката на КФН и Председателят на УС на НББАЗ. Предприехме съдебни действия пред компетентни чуждестранни съдилища и ще изправим пред съда в България всички коментатори със злонамерени изявления, насочени към накърняване и очерняне на нашето добро име, независимо дали са направени от невежество или със зла умисъл.

На всички европейски пазари и в България ДаллБогг е известен като надежден, извънредно финансово стабилен и много модерен нов застраховател, постигнал бърз растеж с привлекателни и качествени застрахователни продукти и огромното възхищение на редица национални общности и застрахователната индустрия в Европа.

Росен Младенов
Изпълнителен Директор

Цялата статия може да прочетете тук.