ЗАД ‘ДаллБогг: Живот и Здраве’ подава ръка на пострадалите при наводненията

Солидарност в Действие: ние сме на терен !

Климатичните промени и неочакваните бедствия стават част от основната историята на десетилетието. Днес вече, застрахователните компании са изправени пред нови, по-големи предизвикателства от всякога. Наводненията се случват все по-често и са много повече разрушителни – хора,  животи и имущество в цели области. Затова и с висока национална отговорност, застрахователят ‚ДаллБогг: Живот и Здраве‘ реши да направи голяма благотворителна кампания и да поеме диагностиката и лечението на пострадалите при наводнения в Южното Черноморие.

За да осигури качествена диагностика и лечение на пострадалите, ДаллБогг установи партньорства с медицински организации и болници в засегнатите райони. Това ще позволи всички пострадалите да получават бърза, безплатна и ефективна медицинска помощ ,след като се обърнат към и регистрират в новоустановените координационни щабове към кметските служби. ДаллБогг, така, облекчава страданията, а общностите се развиват и стават все по-устойчиви пред бедствията.

Успоредно с тази важна благотворителна инициатива, ДаллБогг стартира информационни кампания, насочена към бързо издигане на застрахователната култура на населението, която ще включва обучение на хората как да се подготвят и реагират при бедствия. Естествено държавата не може, не може качествено и не трябва да е винаги на първа линия за всичко!

Благородното решението на застрахователната компания да поеме диагностиката и лечението на пострадалите при наводнения е само първата стъпка към съществена промяна в установеното нихилистично отношение към цивилизованите застрахователни решения. Решението съчетава иновация и социална отговорност.

Източник: Стандарт